Catalonië in de jaren zeventig

Catalonië tussen 1968 en 1978, als Spanje nog gebukt gaat onder het regime van generaal Franco, staat centraal tijdens de foto-expositie Catalunya Visió die momenteel in het Centre d’Art de Santa Mónica te bezichtigen is. De expo is vernoemd naar een serie boeken gepubliceerd in de jaren zeventig ten aanzien van de Catalaanse identiteit. Het project was een idee van schrijver Oriol Vergés en fotograaf Ton Sirera. Samen trokken zij het ‘land’ door om foto’s te maken en verhalen te verzamelen die samen een fysieke en menselijke lappendeken van het Catalaanse territorium moesten vormen. De boeken vormen het uitgangspunt van de expo die nog tot en met 29 april gratis te bezichtigen is.

Arts Santa Mònica: Las Ramblas 7, Metro: Drassanes.

Lees ook:Jij en je televisie
Lees ook:Miquel Barceló in Barcelona
Lees ook:Hedendaagse Russische kunst in Arts Santa Mónica
Lees ook:Alice in wonderland
Lees ook:Expo ‘Love Me’ stelt westers schoonheidsideaal aan de kaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.