Cruijff niet blij met shirtsponsoring Barça

Shirtsponsoring was bij FC Barcelona tot voor kort uit den boze. Alleen het logo van Unicef werd door de spelers gedragen, maar het mag voor zich spreken dat Unicef daar niet voor betaalde. Vorige week sloot de club echter een contract voor de komende zes jaar met Qatar Foundation voor een bedrag van 165 miljoen euro. Johan Cruijff, voormalig speler en trainer bij de Catalaanse voetbalclub, zei in een van zijn columns in El Periódico dat hij faliekant tegen de sponsoring is.

Lees ook:FC Barcelona: bijna heilig
Lees ook:‘Bondscoach’ Cruijff selecteert 7 spelers Barça
Lees ook:Johan Cruijff krijgt winkel en museum in Barcelona
Lees ook:Bijna 100 miljoen sponsorgeld voor FC Barcelona
Lees ook:BCN’ers: Johan Cruijff

4 reacties op “Cruijff niet blij met shirtsponsoring Barça

  1. Bart

    Mundo Deportivo heeft vandaag een artikel over feit dat Cruijff in een column 5 jaar geleden (toen zijn vriendje Laporta voorzitter was), het tegenovergestelde verkondigde. Destijds was shirtsponsoring ook een serieuze optie om uit de financiële problemen te komen en hij was daar toen weliswaar niet blij mee, maar zag het als een noodzakelijk kwaad en de enige manier om de financiële problemen op te lossen. Met name het feit dat Cruijff in zijn column van nu in El Periódico beweert dat zijn kritiek niets met het nieuwe bestuur te maken heeft en dat hij tegen elk ander bestuur precies hetzelfde zou zeggen komt zijn geloofwaardigheid natuurlijk niet echt ten goede…
    Voor artikel in Mundo Deportivo (met links naar zowel de column van nu in El Periódico als de column van 2005 in La Vanguardia:
    http://www.elmundodeportivo.es/gen/20101214/54087100468/noticia/cruyff-pillado-entre-dos-articulos-sobre-la-publicidad-en-la-camiseta-del-barsa.html

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ferenz Jacobs

    Bedankt voor de link Bart. Ik heb dat artikel vanochtend ook gelezen. Is Johan Cruijff een oude zeur aan het worden?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Bart

    Een oude zeur zou ik niet willen zeggen. Ik denk dat er weinig mensen op deze wereld rondlopen die het voetbal beter zien dan Cruijff. Zonder Cruijff zou het huidige Barça niet zijn wat het nu is. Het probleem van Cruijff is alleen dat hij een beetje een blinde vlek voor zijn protegees heeft en soms iets te ver doorschiet in het verdedigen van die protegees waardoor hij zichzelf af en toe een beetje tegenspreekt.
    Zo denk ik dat zijn mening over de shirtsponsoring van Barça zoals hij die nu in El Periodico heeft verwoord zijn “echte mening” is, ook al in 2005, maar omdat hij destijds zijn vriend Laporta niet wilde afvallen (die dus op het punt stond om shirtreclame in te voeren) heeft hij het destijds als een “noodzakelijk kwaad” gepresenteerd.
    Maar goed, dat is mijn persoonlijke inschatting; ik kan natuurlijk niet in de kop van Cruijff kijken (ik heb de beste man zelfs nog nooit ontmoet (wel in levende lijve gezien (zelfs op het veld (begin jaren ´80 bij Ajax)), maar da´s wat anders dan ontmoeten).

      /   Beantwoorden  / 
  4. Ferenz Jacobs

    Ja, dat lijkt mij ook. Maar je snapt het pas als je het begrijpt :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.