La Festa Major de Gràcia: leestip

Natalia is een jong meisje dat tijdens de wijkfeesten van Gràcia in Barcelona op de Plaça del Diamant verliefd wordt op Quimet met zijn mooie ogen. Ze verlaat haar verloofde voor hem en stort zich volop in het liefdesavontuur met deze man die niet altijd even goed voor haar is. Dan breekt de Spaanse Burgeroorlog uit en is niets meer hetzelfde. Quimet sluit zich aan bij het Volksfront en sneuvelt; vanaf dat moment staat Colometa, die inmiddels twee kinderen heeft gekregen, er alleen voor. Ze slaat zich dapper door de moeilijke omstandigheden heen. De lezer kan niet anders dan met haar meeleven.

Colometa is een prachtig geschreven en zeer indringende roman, die steeds weer nieuwe generaties lezers weet te boeien. Het geeft een indrukwekkend beeld van een belangrijke episode uit de Spaanse geschiedenis, gezien vanuit de ogen van een krachtige, jonge vrouw. Colometa is een van de grote klassiekers uit de Spaanse literatuur.

Mercè Rodoreda is de belangrijkste Catalaanse auteur van de twintigste eeuw. Haar bekendste roman, Colometa, is in twintig talen vertaald en blijft internationaal herdruk op herdruk beleven. 

Lees ook:In de openlucht: La Colometa
Lees ook:Boeken: met Broer naar Barcelona
Lees ook:Laia Fàbregas presenteert nieuwste boek in Barcelona
Lees ook:De virtuele maquette van Barcelona
Lees ook:De Anne Frank van Barcelona

2 reacties op “La Festa Major de Gràcia: leestip

  1. Gerton

    Hola Annebeth,
    Ik ken dit boek onder de naam La Plaça del Diamant. Heeft men voorzover jij weet de naam van het boek veranderd of is dit slechts alleen voor de Nederlandse vertaling (als die er al is)?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Annebeth Vis

    Hi Gerton,

    Het gaat hier inderdaad om de Nederlandse vertaling!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.