Barcelona populaire bestemming onder Nederlanders

Steeds meer reizigers kiezen ervoor om naar Barcelona te vliegen. De bestemming staat namelijk in de top drie van bestemmingen gevlogen vanaf Schiphol. Dit is gebleken uit onderzoek van Schiphol en het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid. Opvallend is dat Barcelona een populaire stad is om te bezoeken, de reden van het bezoek maakt hierbij niet uit. Of men nu een zakelijke reis maakt, op vakantie gaat of familie bezoekt, in alle categorieën is Barcelona populair. Voor andere bestemmingen is dit juist niet zo.

Vakantie
Vakantie is de populairste reden om het vliegtuig naar Barcelona te pakken, daar staat de Spaanse stad namelijk op nummer 1. De stad wordt gevolgd door Antalya in Turkije en Gran Canaria, Málaga en Hurghada in Egypte.

Bezoek aan familie
In de lijst ‘bezoek aan familie’ staat Barcelona op een tweede plaats. Hier staat Paramaribo op de eerste plaats. Curaçao staat als derde op de lijst maar ook Kayseri in Turkije en Nador in Marokko doen het goed.

Zakenreis
Londen is de meest populaire bestemming voor zakenreizen, de vliegvelden Heathrow en City staan namelijk op de eerste en tweede plaats. Hierbij staat Barcelona op de derde plaats en wordt het gevolgd door Kopenhagen en Genève.

Bron: Reisgraag.nl

Lees ook:Barcelona in Top 3 steden beste openbaar vervoer
Lees ook:Winkels in Barcelona scoren op ranglijst
Lees ook:Barcelona, tweede sporthoofdstad van de wereld
Lees ook:Hoe hot is Barcelona?
Lees ook:Barcelona volgens TripAdvisor

0 reacties op “Barcelona populaire bestemming onder Nederlanders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.