Eethuis Suculent: tussen traditioneel en modern

Voor wie houdt van authentieke eenttenten heb ik onlangs een leuk adresje ontdekt in het centrum van Barcelona. Eethuis Suculent, casa de menjars, ligt in de immigrantenwijk El Raval. De fraai gerenoveerde ruimte heeft een uitstraling die het midden houdt tussen traditioneel en tegelijkertijd eigentijds. In tegenstelling tot veel andere typische Catalaanse eethuizen kent Suculent ook een intiem karakter en is de zaak een stuk verzorgder. Op de kaart staan Catalaanse gerechten, van vlees tot vis en vegetarisch. De gamba’s worden vers geleverd door een visser die iedere dag vanuit Barcelona uitvaart. Op zondag wordt er voor het middagmaal rijst bereid met wat hij meebrengt en kun je genieten van live flamencomuziek. Op de Rambla del Raval heeft de tent een terras. En oh ja, de naam Suculent is afgeleid van het Catalaanse ‘sucar lent’, wat ‘langzaam bevochtigen’ betekent. Het definieert de filosofie: alles wat in Suculent bereid wordt is zo gemaakt, dat je met je allerlaatste restjes een stukje brood bevochtigt, om niets verloren te laten gaan!

Suculent, Rambla del Raval 43, El Raval, metro: Paral.lel/Liceu.

Lees ook:Fish and Chips in Barcelona
Lees ook:DJ sessies in hotel lobby
Lees ook:Loungen en eten bij Cachitos
Lees ook:Fast Food Top 10: King Döner
Lees ook:Lapjeskat met vele koopjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.