De mosselman uit Barcelona

mosselenOok zo gek op mosselen? Wist je dat Spanje nog voor Nederland het land is dat jaarlijks de meeste mosselen binnenhaalt? Ze komen uit Galisische wateren en hét seizoen is van oktober tot maart. Maar bij de Barcelonese mosselman La Muscleria, kun je ze het hele jaar krijgen, want ze halen ze ook uit Nederland, Frankrijk en België. En La Muscleria serveert ze niet zomaar! Je kunt er kiezen uit zeker dertig verschillende mosselgerechten, van extra pikant tot limestyle en van gedoopt in roquefortsaus tot geweekt in witte wijn. De zogenaamde Hollandse mossel is één van de specialiteiten, al begrijp ik persoonlijk niet helemaal waarom deze gevuld is met spinazie en pijnboompitten. En de Belgische frieten zijn dan misschien geen échte Vlaamse frieten, ze smaken heerlijk. Tip: als je ook van de voorgerechten wil genieten, maar geen grote eter bent, kun je ook samen twee keer een halve portie mosselen als hoofdgerecht bestellen. Zo kun je bovendien twee smaken combineren!

La Muscleria, C/Mallorca 307, metro: Verdaguer.

Lees ook:Argentijnse empanadas
Lees ook:Argentijnse empanadas II
Lees ook:Welkom in Barcelona: Tot en català
Lees ook:Vrijwilliger in Barcelona
Lees ook:Kluisjesdienst in Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.