Kerst in Barcelona: Warme chocolademelk

ChocomelkIn Nederland hebben we Chocomel (de enige echte!), maar de Catalanen hebben hun eigen chocoladedrankje: Cacaolat. En wat is er nu lekkerder dan op een koude winterse dag na een strandwandeling in een bar neer te ploffen en een kop warme chocolademelk te kunnen bestellen?
Cacaolat bestaat al sinds 1931 en werd geïntroduceerd door Joan Viader, zoon van Marcos Viader, van het melkbedrijf Letona. Het werd eerst vooral verkocht in Barcelona en Catalonië en later breidde de verkoop uit naar de rest van Spanje. Catalanen lusten het graag bij de zoete churros. Denk dus niet dat ze in een zonnig land als Spanje vast geen warme chocomelk schenken en vraag er gerust een klodder nata (slagroom) in.

Lees ook:Warme chocolademelk in Barcelona
Lees ook:Geen döner kebab meer op straat
Lees ook:Warm worden in Barcelona
Lees ook:Tapas in Gracia: Sol Soler
Lees ook:Kansen in de Crisis, Business in Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.