Wijnproeven in Barcelona

Een Franse jongen verliefd op Spanje besloot samen met zijn vriendin naar Barcelona te verhuizen om zijn passie voor Franse wijnen en delicatessen voorbij de Franse grens te delen. Hij opende een winkel in de wijk Gràcia en na een aantal succesvolle avonden met vrienden besloot hij iedere donderdag om 8 uur 's avonds een wijnproefsessie voor geïnteresseerden te houden. Voor slechts 12 euro kun je van vijf soorten wijn, een champagne en allerlei delicatessen genieten. Nicolas geeft eerlijk toe dat hij geen expert is – hoewel hij toch een leuke babbel heeft – maar hier alvast een tip. 

Als je wijn gaat proeven, doe dit dan in drie stappen: Neem een slokje in je mond en beoordeel de eerste aanzet. Daarna laat je de wijn open bloeien in de mond. Ten slotte volgt de afdronk. Beoordeel op dat moment de harmonie tussen die verschillende smaken en aroma’s. Bij Can Gavatxo (Spaans scheldwoord voor Fransen) is uitspuigen verboden, dus alle wijnen doorslikken!

Can Gavatxo: Carrer de Sant Lluis 35, Metro: Joanic. Reserveren voor de wijnproefsessie via telefoon (+34.93.55.40.949/+34.618.090.769) of e-mail (cangavatxo @ hotmail.com).

 

Lees ook:Aan de wijn in Barcelona
Lees ook:Wijn proeven in El Born
Lees ook:BAR-celona: La Perla de Oro
Lees ook:Shoppen in Barcelona: Vila Viniteca
Lees ook:Wijnen proeven in Barcelona’s hotels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.