Legendarische Bar Marsella kan blijven

Bar Marsella in de wijk Raval werd geopend in 1820 en wie op de inrichting afgaat – marmeren tafeltjes, houten stoeltjes en antieke drankflessen aan de muur – moet concluderen dat de tijd hier sindsdien heeft stilgestaan. In deze boheemse bar bestelden Ernst Hemingway en Pablo Picasso een glaasje absint, dat een hallucinerende werking zou hebben en de bijnaam de Groene Fee heeft. Eerder dit jaar leek het erop dat de legendarische zaak zijn deuren zou moeten sluiten, want de eigenaars hadden de bar te koop gezet en het huurcontract met de huidige uitbater zou niet worden verlengd. Inmiddels heeft de gemeente het pand echter gekocht en kan Marsella dus blijven bestaan.

Bar Marsella, Carrer Sant Pau 65, Metro: Liceu

Lees ook:Bar Marsella te koop voor 1 miljoen euro
Lees ook:Boheems Barcelona in Bar Marsella
Lees ook:Nederlandse consulaat sluit vanaf maart 2012
Lees ook:Bye, bye Penélope
Lees ook:Laatste festival van de zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.