Nieuw: Hemp Museum Gallery Barcelona

Deze week wordt in Barcelona het Hemp Museum Gallery Barcelona geopend, een nieuw museum dat geheel gewijd is aan het verleden, heden en de toekomst van cannabis en de cannabiscultuur. Het museum is ondergebracht in Palau Mornau, een voormalige paleis in de gotische wijk, dat een grootschalige renovatie onderging. Het resultaat is verbluffend Het is voor het eerst in decennia dat de deuren van dit paleis weer zullen openen voor zowel de Barcelonese bevolking als de toeristen.

De opening vindt deels plaats op 9 mei als de Cannabis Culture Awards worden uitgereikt. Sir Richard Branson, oprichter van platenmaatschappij Virgin, neemt de award in ontvangst in naam van de Global Commission on Drug Policy, vanwege de strijd voor de legalisering van cannabis. Andere winnaars zijn Fernanda de la Figuera, een bekende Spaanse cannabisactiviste en de Amerikaanse auteur Todd McCornick.

Voor het publiek gaan de deuren een paar dagen later open op 12 mei. De toegangsprijs bedraagt 9 euro. Op vrijdagavond 11 mei tussen 18.00 en 23.00 kun je voor de speciale prijs van 5 euro naar binnen.

Hemp Museum Gallery Barcelona, C/Ample 35, Barri Gòtic, Barcelona

Lees ook:Filmdag in het cannabismuseum
Lees ook:Fotohoppen: Modernistische marihuana in Barcelona
Lees ook:Bijzondere plekjes voor insiders
Lees ook:Rooksignalen in Barcelona
Lees ook:Open Huis Barcelona gedurende 48 uur

0 reacties op “Nieuw: Hemp Museum Gallery Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.