De merkwaarde van de Sagrada Familia

Wat zijn wereldberoemde bezienswaardigheden eigenlijk waard als toeristisch merk? Die vraag stelt de Kamer van Koophandel van het Italiaanse Monza en Brianza in een rapport over de merkwaarde van Europese monumenten. De Sagrada Familia blijkt goed voor ruim 90 miljard euro. Het meest kostbare symbool is de Eiffeltoren in Parijs, die een waarde heeft van meer dan 434 miljard euro. Het Colosseum in Rome heeft ongeveer dezelfde waarde als Gaudí’s meesterwerk: 91 miljard euro. Het Pradomuseum in Madrid is goed voor bijna 60 miljard.

Lees ook:Barcelona is vierde meest gezochte stad op Google
Lees ook:Het icoon van Barcelona
Lees ook:Record voor Sagrada Familia
Lees ook:Waar zou Barcelona zijn zonder toerisme?
Lees ook:BCN’ers: Alicia de Larrocha

3 reacties op “De merkwaarde van de Sagrada Familia

  1. José van Kemenade

    De Sagrada Famiglia van binnen zien was het hoogtepunt van onze trip naar Barcelona. Fantastisch, ondanks de drukte straalt deze kerk een enorme rust uit. De gebrandschilderde ramen zijn prachtig en de architectuur ook. Tip: als je toegangskaarten online bestelt, hoef je niet uren in de rij voor een kaartje.

      /   Beantwoorden  / 
  2. José van Kemenade

    Wij hebben veel tips uit het boekje 100% Barcelona gevolgd. Soms klopte er iets niet, bv. een restaurant dat niet meer bestond. Ook waren sommige restaurants of winkels nog met vakantie (2e helft augustus). De winkels en restaurants die we wel vonden, waren allemaal leuk en lekker. De manager van het restaurant Sal Cafe aan het strand in Barceloneta was blij verrast met de beoordeling in het boekje. Wij hebben daar de hele dag gezeten. De sfeer was heel gezellig, goede bediening en lekker eten.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Annebeth Vis

    Beste José,

    Leuk om te horen dat jullie genoten hebben met het boekje 100% Barcelona. Inderdaad is augustus een lastige maand, omdat er veel dicht is in de stad. En in crisistijden wil er nog wel eens een adresje verdwijnen. Daarom wordt de gids iedere twee jaar up-to-date gebracht.

    De Sagrada Familia is inderdaad prachtig geworden van binnen! Zeer de moeite waard.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.