Het neefje van Picasso

In het Picassomuseum in Barcelona is momenteel een expositie te bezichtigen die in het teken staat van Picasso’s neef Javier Vilató, eveneens kunstenaar. De tentoonstelling bestaat uit verschillende delen die op diverse locaties in de stad te bezoeken zijn, in het Museo Frederic Marés , de galerie Joan Gaspar, Sala Dalmau en de Fundación Vila Casas. De tentoonstelling in het Picassomuseum draagt de naam ‘Gent’ en gaat over de artiest en de stad waar hij werd geboren, Barcelona. Javier Vilató reisde in 1946 naar Parijs, waar hij bij zijn oom Pablo Picasso woonde en uitgroeide tot gerenommeerd artiest. In 1970 speelde hij een belangrijke rol bij de totstandkoming van het Picassomuseum in Barcelona. De expo is nog tot en met 30 september te bezichtigen.

Museu Picasso, Carrer de Montcada 15-23, El Born, metro Jaume I.

Lees ook:Het Barcelona van Picasso
Lees ook:Picassomuseum Barcelona werkt mee aan expo in Van Gogh Museum
Lees ook:Kees van Dongen in Picassomuseum
Lees ook:Expositie toont Picasso’s zelfportretten
Lees ook:Terug naar 1936 met Picasso

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.