BCN’ers: Copito de Nieve (R.I.P.)

undefinedBarcelona is na Madrid de grootste stad van Spanje en telt bijna 2 miljoen inwoners. Grote kans dus dat tussen al deze mensen een bijzonder iemand met een speciaal talent rondloopt. Eén van deze BCN'ers is wijlen albino-gorilla Copito de Nieve.

Copito de Nieve (Nederlands: Sneeuwvlokje, Catalaans: Floquet de Neu) (1965 – 2003) was een albino-gorilla. Het was de enige albino-gorilla ter wereld. Copito de Nieve werd in de jaren ‘60 geboren in Equatoriaal-Guinea, destijds een Spaanse kolonie. Als jonge aap werd hij gevangen genomen, toen zijn moeder werd gedood door een jager. 

Op tweejarige leeftijd kwam hij met een Bambi-trauma terecht in de dierentuin van Barcelona. Daar werd hij door zijn opvallende uiterlijk een grote bezienswaardigheid. Hij verscheen op ansichtkaarten en de stad gebruikte hem als mascotte. Hij kreeg een eigen standbeeld, een straat werd naar hem vernoemd en er verscheen een biografie. In 2001 werd bij Sneeuwvlokje een vorm van huidkanker geconstateerd. Twee jaar later liet de dierenarts hem inslapen. Copito de Nieve heeft in totaal 22 nakomelingen verwekt, maar geen enkele albino.

Lees ook:Eerste trailer voor kinderfilm Copito de Nieve
Lees ook:Albino-gorilla krijgt eigen film
Lees ook:Albino-kangoeroe’s in Barcelona
Lees ook:Het avontuur van Sneeuwvlokje de albino-gorilla
Lees ook:Copito de Nieve krijgt standbeeld

0 reacties op “BCN’ers: Copito de Nieve (R.I.P.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.