Special: Encants (vlooienmarkt van Barcelona)

Encants-vlooienmarkt

Een paar jaar geleden werd Els Encants beschouwd als de schroothoop van Barcelona, waar uitschot zich verzamelde om aan troep nog wat te verdienen en Spaanse winkelketens de afdankertjes van hun oude slecht verkochte collecties via een tussenpersoon voor (bijna) niks van de hand deden. Nu is dat helemaal anders, want Encants is consumenten herontdekt als dé plek om voor spotprijsjes vintage, antiek, elektronische produkten, kleding en textiel op de kop te tikken.

De Mercado de Bellcaire, zoals de vlooienmarkt officieel heet, is één van de oudste rommelmarkten van Europa: al sinds de veertiende eeuw bieden kooplui – Barcelona is van oudsher een belangrijk commercieel centrum – hier voor een prikkie hun waren aan. Tegenwoordig bezoeken wekelijks vijftig duizend mensen de markt. Waren het eens vooral verzamelaars en huisvrouwen op zoek naar koopjes, nu komen er ook steeds meer toeristen en hippe jongeren op Barcelona's troep en snuisterijen af.

Vooral voor wie van graaien houdt is de rommelmarkt van Barcelona een walhallah. Grote hopen kleding, bergen schoenen en kleedjes vol speelgoed, om maar wat te noemen. Onderhandel rustig over de prijs, want verkopers zijn nogal geneigd guiris (buitenlandse toeristen) meer te vragen dan Barcelonezen zelf. En wees er voor de beste koopjes vroeg bij, vanaf tien uur begint de markt echt vol te lopen en zie je vrijdag- en zaterdagochtend tussen de mensenmassa bijna geen koopwaren meer. De markt is ook geopend op maandag- en woensdagochtend en is dan doorgaans een stuk rustiger. Als je echt vroeg komt, tussen zeven uur en negen uur kun je op de doordeweekse dagen (maandag, woensdag en vrijdag) zien hoe verkopers hun hele aanbod in één keer aan andere verkopers doorverkopen tijdens de veilingen van Els Encants.

De markt is makkelijk te bereiken met de metro, uitstappen bij Encants of Glories. De markt is op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag geopend vanaf een uur of zeven tot drie uur.

Meer shoppen in Barcelona? Klik hier voor de meest opvallende, originele en trendy winkels in de Catalaanse hoofdstad.  

Voor meer SPECIALS klik hier. 

Lees ook:Nieuwe vlooienmarkt van Barcelona vanaf 25 september open
Lees ook:Zeven dagen per week Amsterdamse gezelligheid
Lees ook:Zeven dagen per week Amsterdamse gezelligheid
Lees ook:Nieuwe vlooienmarkt Els Encants in september open
Lees ook:Hollandse gezelligheid in Barcelona

0 reacties op “Special: Encants (vlooienmarkt van Barcelona)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.