Hippe buurt: El Borne

4480752055_41aba86c0c_zTien jaar geleden stond El Borne nog bekend als een slechte buurt, waar illegalen tegen een hongerloontje kleding fabriceerden. De ratelende naaimachines zijn inmiddels vervangen door rustige etalages en trendy kledingwinkels. Tegenwoordig kun je in deze buurt prima winkelen en gezellig dineren op één van de vele zonnige pleintjes.

El Borne groeide de afgelopen jaren uit tot de place to be in Barcelona. De buurt trekt veel kunstenaars aan, waardoor er veel galerieën te vinden zijn. Daarnaast kun je er fijn winkelen voor een betaalbare prijs. Let wel op zakkenrollers. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd voor stedentrips.

Daarnaast zijn er ook een aantal leuke bezienswaardigheden in de wijk, zoals ze gotische kerk Santa Maria del Mar of het Museo Picasso. Dit museum heeft de grootste Picasso collectie ter wereld. Behalve de bekende schilderijen, zijn e rook veel onbekende werken van Picasso uit zijn studententijd tentoongesteld. Daarom is het museum voor zowel fans als vakantiegangers leuk om te bezoeken.

4480745271_fd458861ac_zNa een bezoek aan het museum heb je vast trek gekregen. Het lunchcafé Sandwich & Friends ligt in het hart van de wijk. Inmiddels zijn er drie vestigingen in de stad geopend, maar dit is de leukste. De beroemde Spaanse illustrator Jordi Labanda heeft een tekening op de muur geschilderd. Op de kaart staan verschillende, smaakvolle broodjes die zijn vernoemd naar illustere beroemdheden. Veel Spanjaarden komen hier graag om te zien en gezien te worden.

Ook ‘s avonds is deze wijk echt een hotspot. Achter de grote, houten, middeleeuwse deuren zitten de leukste barretjes. De beste cafés zijn de plekken waar je de locals druk pratend naar binnen ziet gaan.
Foto’s: Oh-Barcelona