Huishoudelijk modernisme in Barcelona

De meeste mensen kennen het Catalaans modernisme van gevels en gebouwen die in Barcelona zijn opengesteld voor het publiek. Tot nu toe. Het recent verschenen boek “Barcelona. Modernisme domèstic” opent de deuren van al die modernistische flats en privégebouwen in de Catalaanse hoofdstad, zodat iedereen zich kan verwonderen over de kleinste details van het huishoudelijk modernisme. De foto’s van Consol Bancells illustreren het extreem hoge niveau van alle ambachtslieden die eind negentiende eeuw en begin twintigste eeuw aan deze modernistische panden meewerkten. Het boek is geschreven in het Catalaans, Spaans en Engels en is verkrijgbaar bij Barcelona’s bekende boekhandels. Een boek om uren in te bladeren.

Lees ook:Modernistische fietstour door Barcelona
Lees ook:Modernistische fietstour door Barcelona
Lees ook:Hypermodern 5-sterrenhotel boven metrostation
Lees ook:Stel je eigen modernistische vloer samen
Lees ook:Expo: de wijnkathedralen van Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.