Opknapbeurt La Pedrera iedere tien jaar

Sommigen zien in de golvende voorgevel van Casa Milà een duinlandschap. Anderen herkennen er vanwege de balustrades die wel wat op zeewier lijken een koraalrif in. In de volksmond kreeg Casa Milà al snel de bijnaam La Pedrera (de steengroeve) vanwege de façade die is uitgehakt uit ruw kalksteen. Het door Gaudí gebruikte kalksteen is poreus en om scheuren en afvallende brokken te voorkomen besloot de modernistische architect dat de voorgevel verplicht iedere tien jaar een opknapbeurt moest krijgen. De huidige eigenaar, de Catalaanse bank Catalunya Caixa, heeft dit dan ook al twee keer gedaan in 1988 en 2001, en op dit moment wordt er weer aan de voorgevel gewerkt. De kosten: 750.000 euro. Verwachtte einddatum: kerst 2014.

Lees ook:Spot on: La Pedrera
Lees ook:100 jaar La Pedrera
Lees ook:Caixaforum gaat geld rekenen voor exposities
Lees ook:Virtueel bezoekje aan de Pedrera van Gaudí
Lees ook:BCN-kortingskaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.