Ravalejar: Schoenenimperium Camper

Het uit Mallorca afkomstige schoenenmerk Camper, dat Barcelona als thuishaven koos, maakte van Carrer Elisabets tussen het plein voor de Macba en de Ramblas, een soort Camper openluchtmuseum. Het straatje herbergde lang een zogenaamde walk-in-process Camper winkel, die volgens nieuw concept bewust niet-af was. De schoenen stonden in rijen naast elkaar op enorme tafelbladen, die ondersteund werden door Camper-schoenendozen. De muren beklad met graffiti. That's it. Het was zo, totdat ontwerpers het ontwerp voor een meer in het oog springend designfiliaal bedachten.

Nu integreert deze inmiddels casual gepimte Campershop nog beter met het even verderop gevestigde Casa Camper. Fernando Arnat, ook bekend van de stijlvolle interieurwinkel Vinçon op de Passeig de Gracia, en Jordi Tió, verbouwden een negentiende eeuws pand op Carrer Elisabets nummer 11, tot een knap staaltje 25 kamers tellend designhotel. Helaas stuit je als bezoeker bij binnenkomst meteen op een glazen wand, waarvan de hermetisch afgesloten schuifdeuren alleen openen voor bezitters van een sleutelpasje. El Raval mocht dan een vernieuwingskuur ondergaan hebben, het blíjft El Raval, moet de directie gedacht hebben. Zonder dat pasje kunnen nieuwsgierigen slechts de curieuze expositie van gebruiksvoorwerpen die voor de verbouwing in het gebouw werden aangetroffen aanschouwen en die is louter bedoeld als opwarmertje voor de rest van het pand. Drie kleine schilderijtjes met geborduurde vogeltjes. Een groene plastic sinaasappelpers. Een koekblik ter ere van het 25-jarige jubileum van de Britse Queen Elizabeth uit 1977. Bij opa en oma thuis zouden dit soort objecten niet misstaan. Hier komen ze me bijzonder modieus voor.

Het merk Camper werd groot vanuit El Raval en de campergoeroes gebruiken dé barrio nu om te experimenteren met nieuwe concepten. Ze kiezen voor authentieke panden op gepimpte locaties en natuurlijk de fabuleuze boerenschoenen. Als je het mij vraagt hadden ze geen betere locatie kunnen bedenken dan waar de Camperclub gezellig met bewoners en bezoekers van de wijk mee ‘ravalt'.

Voor meer SPECIALS klik hier.
Voor meer Ravalejar klik hier.  
Meer shoppen in Barcelona? Klik hier voor de meest opvallende, originele en trendy winkels in de Catalaanse hoofdstad.  
Voor meer hippe hotels? Klik hier

Lees ook:BCN Bites: La Pizza del Raval
Lees ook:Camper tweeling 20 jaar
Lees ook:Nederlands talent op Sónar 2011
Lees ook:Vlog: Camp Nou toen en nu
Lees ook:Hergebruikt souvenir

0 reacties op “Ravalejar: Schoenenimperium Camper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.