Met de auto naar Barcelona

Ook al kun je tegenwoordig voor een habbekrats naar Barcelona vliegen, er is veel voor te zeggen om gewoon de auto te pakken, zeker als je van plan bent om minimaal een paar weken op vakantie te gaan. Het is een mooie tocht, je kunt zoveel bagage meenemen als je wilt en je hebt met een auto alle vrijheid.

Heenreis
Het is wel een flinke tocht, vanaf de Nederlandse grens zo’n 1500 kilometer. Zorg daarom wel voor een enigszins comfortabele auto. Als je toch al van plan was om je kleine stadsauto te vervangen dan is nu wellicht de tijd aangebroken om eens naar de auto occasions op een site als Autoscout24 te gaan kijken. Ook een lidmaatschap van de wegenwacht met dekking in Europa is geen slecht idee. Zorg er verder voor dat je geen navigatiesysteem hebt met flitspaalmelding (verboden in Frankrijk) en dat je een paar wegwerp-alcoholtesters en fluorescerende veiligheidshesjes in de auto hebt liggen (onder andere te koop bij ANWB-winkels). Deze zijn in Frankrijk en Spanje verplicht.

In Barcelona
Parkeren in het centrum van Barcelona is lastig en duur. Zet de auto daarom neer in een buitenwijk, zoals Vall’d’Hebron of Zona Universitària. Bij veel winkelcentra in en rond het centrum zijn grote parkeergarages waar je de eerste paar uur gratis kunt parkeren. In Barcelona zelf heb je niet veel aan een auto, maar die heb je ook niet nodig, want je kunt vrijwel overal gemakkelijk met de metro komen en de taxi’s zijn goedkoop.

In de buurt
Voor wie het Spaans machtig is, bestaat er een leuk boekje: Rutas desde Barcelona en un solo día, dat je in de meeste boekhandels in Barcelona kunt kopen. Misschien is er inmiddels een Engelse vertaling gemaakt. In deze gids staan 22 leuke routes voor dagtrips in de buurt, zoals naar de Cava-streek.

Lees ook:Auto huren en parkeren in Barcelona
Lees ook:ADV: Als je wilt dat je autovakantie zonder problemen verloopt, laat je vóór vertrek je auto checken bij een BOVAG-autobedrijf
Lees ook:Handige verkeersapp in Barcelona
Lees ook:Stroopwafels in Barcelona
Lees ook:Dresscode in Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.