Mallorcaanse delicatessen in Barcelona

Foodies in Barcelona met een voorkeur voor delicatessen uit de Balearen kunnen sinds kort hun hart ophalen bij Idò DO Balear. Deze delicatessenwinkel met een eigen bakkerij en eetcafé wordt gerund door drie jonge vrouwen uit Mallorca en Menorca, die de geuren uit grootmoeders keuken misten. Bij de toonbank van de bakkerij koop je heerlijke ensaïmades (Mallorca’s eigen croissant), hartige panades (kleine taartjes gevuld met gehakt) en zoete rubiols (gebakjes gevuld met jam). Binnen bestel je aan een van de tafels ‘pamboli’ (brood met olie), een typisch Mallorcaans gerecht, en proef je een van de vele geïmporteerde Mahón kazen en sobrassades (pittige worsten). En in de winkel vul je je boodschappentas met olijven, amandelen en wijn uit Mallorca, Menorca en Ibiza.

Idò DO Balear: Carrer Viladomat 43, Metro: Sant Antoni of Poble Sec

Lees ook:Delicatessen: Barcelona-Reykjavik
Lees ook:Es Xibiu: vermout uit Mallorca
Lees ook:Ethiopische lekkernijen in Barcelona
Lees ook:Lekkerste bakker van Barcelona
Lees ook:Warm worden in Barcelona

Eén reactie op “Mallorcaanse delicatessen in Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.