Warme chocolademelk in Barcelona

In Nederland hebben we Chocomel, maar de Catalanen hebben hun eigen chocoladedrankje: Cacaolat. En wat is er nu lekkerder dan op een koude dag na een strandwandeling in een bar neer te ploffen en een kop warme chocolademelk te kunnen bestellen? Dit kan bij Granja Viader, sinds 1870 Barcelona’s oudste granja, net achter de Ramblas. In deze ouderwetse melkbar, waar vroeger de koeien in de kelder stonden, werd in 1931 de eerste Cacaolat bereid. Al 125 jaar komen hier Catalanen (warme) chocolademelk met een klodder nata (slagroom) drinken.

Granja Viader: Carrer de Xuclà 4, Metro: Liceu

Lees ook:Kerst in Barcelona: Warme chocolademelk
Lees ook:Warm worden in Barcelona
Lees ook:Zes speelse katten op de muur
Lees ook:Hé lullo, nog een hamburger?
Lees ook:Swallow: slikken of spugen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.