Lekkernijen op z’n Bulgaars

In mijn begintijd in de stad was het vinden van echt lekker brood een stuk problematischer dan tegenwoordig. Ik vermoedt dat het hoge aantal buitenlandse inwoners ervoor heeft gezorgd dat we daar inmiddels niet meer over kunnen klagen. Bij bakkerszaken als Reykjavik en Paul (bekend uit La France) kun je terecht voor lekkere broodjes en andere deegwaren. Pas ontdekte ik nog een ander tentje waar ambachtelijke bereiding hoog op het prioriteitenlijstje staat: Bànitsa. Ook hier krijg je eigengemaakte producten en dan vooral gebakjes en hartige taartjes. Bànitsa is niet geïnspireerd op Noord-Europese bakkerstechnieken, maar op Bulgaarse lekkernijen en die kun je er natuurlijk ook krijgen.

Bànitsa, Carrer de Diputación 188, Eixample Esquerra, metro: Urgell.

Lees ook:Verleidingen uit het klooster
Lees ook:Open deuren bij Barcelonese designers
Lees ook:Kringloopwinkel in Barcelona
Lees ook:Amerikaanse boodschappen in Barcelona
Lees ook:Tapasroute in Sant Antoni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.