Dim Sum in Barcelona (Dos Palillos)

DosPalillosDos Palillos betekent letterlijk twee stokjes, wat bezoekers meteen suggereert dat je er Aziatisch kan eten. Dat klopt, maar Dos Palillos is tegelijk een authentieke Spaanse bar. Het eerste gedeelte (bar) is Spaans gebleven en de stokjes verwijzen hier naar tandenstokers, die traditioneel voor tapas worden gebruikt. Je zit er op kratjes aan de bar. Loop je verder door, dan kom je in Aziatische sferen: hier kun je dim summen en het eten wordt voor je neus klaargemaakt. Chef Albert Raurich was tien jaar lang werkzaam bij Ferran Adria's El Bulli. Hij wordt bijgestaan door zijn Japanse vrouw Tamae Imachi. Je kunt er dus vanuit gaan dat ze hapjes van hoge kwaliteit zijn. Overigens is de keuken geen fusion, maar puur Aziatisch met een persoonlijke touch en de prijzen zijn er redelijk.

Dos Palillos, Carrer Elisabets 9, El Raval, metro: Catalunya of Universitat.

Lees ook:Japanse blockbuster opgenomen in Barcelona
Lees ook:Ontspannen op z’n Aziatisch
Lees ook:Cursus origami by Muji
Lees ook:Akashi Gallery: stukje Japan in Barcelona
Lees ook:Vers van de markt bij Mercat Princesa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.