Restauranttip: Ajoblanco

Op zoek naar een locatie voor een fancy etentje, waar je aansluitend ook nog een paar spectaculaire cocktails kunt bestellen? Langs de Carrer de Tuset, legendarisch vanwege de vele restaurants en het bruisende uitgaansleven, werd begin dit jaar Ajoblanco geopend. Het fantastische interieur – fashionably vintage – is het werk van de lokale designer Lázaro Rosa Violán. Enorme spiegels, klassieke lampen, houten tafels en leren fauteuills: aan ieder detail is gedacht. Eigenaars José Lombardo en Kate Preston vernoemden hun nieuwste restaurant in de stad naar de beroemde amandel-knoflooksoep uit Zuid-Spanje. Op de menukaart vind je zowel traditionele gerechten – zoals anchoas en arroz brut – als meer creatieve platos, waaronder de zeevruchtencocktail (een aanrader). Verwacht geen enorme porties, maar wel verse ingrediënten van goede kwaliteit. Later op de avond verplaatst je je in de richting van de geweldige cocktailbar, waar zich met name in de weekenden trendy publiek verzamelt.

Ajoblanco, C/Tuset 20-24, Eixample/Gràcia, FGC: Gràcia.

Lees ook:Café- en restauranttip Montana
Lees ook:Bruto nationaal product
Lees ook:Mexicaans eten in Barcelona
Lees ook:Barcelona’s Bembi
Lees ook:Restaurant Week in Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.