Een museum in z’n meest creatieve vorm…

De verbeelding, ideeën, creativiteit en het overwinnen van de angst om nieuwe projecten uit te voeren, dat is een van de doelstellingen van het nieuwe Museu d’Idees i Invents de Barcelona (MiBa, Museum van Ideeën en Uitvindingen), dat vandaag in Barcelona wordt geopend. Het museum is gevestigd in de oude partijgebouw van twee partijen in de Gotische wijk. Het museum is een privéinitiatief van uitvinder en creatieveling Pep Torres en het is wereldwijd de eerste in zijn soort. De bezoekers treft er onder meer een Espacio Absurdo, voor absurde uitvindingen, en het Reflexionarium, dé plek voor zelfreflectie. Het museum wil bovendien een centrum zijn voor ondernemers en het is de bedoeling dat er gedurende het hele jaar ook cursussen worden gegeven.

MiBa, Carrer de la Ciutat 7, Gotische Wijk, Metro: Jaume I.

Lees ook:30 uitvindingen door kinderen
Lees ook:Top 9 uitvindingen door kinderen in Barcelona
Lees ook:Wedstrijd voor kleine uitvinders
Lees ook:In Barcelona’s ideeënmuseum betaal je nu per minuut
Lees ook:Expo: uitvindingen in Caixaforum

Eén reactie op “Een museum in z’n meest creatieve vorm…

  1. Annebeth Vis

    Tip: sla het toilet niet over!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.