In Barcelona’s ideeënmuseum betaal je nu per minuut

Het Museu d’Idees i Invents de Barcelona (MiBa, Museum van Ideeën en Uitvindingen) is gevestigd in de Gotische wijk van Barcelona. Het museum is een privéinitiatief van uitvinder en creatieveling Pep Torres en het is wereldwijd de eerste in zijn soort. En sinds gisteren is het MiBa het eerste museum ter wereld dat een toegangsprijs per minuut rekent. De eerste vijf minuten zijn gratis en daarna betaal je 0,20 eurocent per minuut. Als je dus in 15 minuutjes het museum hebt gezien, ben je 2 euro kwijt. Blijf je 40 minuten hangen, dan betaal je 7 euro (de vroegere toegangsprijs). De maximale entreeprijs is gelukkig ook vastgelegd. Je bent nooit meer dan 12 euro kwijt voor 60 of meer minuten.

MiBa, Carrer de la Ciutat 7, Metro: Jaume I

Lees ook:Wedstrijd voor kleine uitvinders
Lees ook:Een museum in z’n meest creatieve vorm…
Lees ook:30 uitvindingen door kinderen
Lees ook:Top 9 uitvindingen door kinderen in Barcelona
Lees ook:Barcelona vanuit de helikopter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.