30 uitvindingen door kinderen

Het Museu d’Idees i Invents de Barcelona (MiBa, Museum van Ideeën en Uitvindingen) is gevestigd in de Gotische wijk. Het museum is een privéinitiatief van uitvinder en creatieveling Pep Torres en het is wereldwijd de eerste in zijn soort. De bezoekers treft er onder meer een Espacio Absurdo, voor absurde uitvindingen, en het Reflexionarium, dé plek voor zelfreflectie. Op dit moment kun je er ook de 30 uitvindingen van kinderen van 5 tot en met 12 jaar bekijken die een prijs van het museum hebben gewonnen voor de meest briljante uitvinding van een jong brein. Wat dacht je van een paraplu met bluetooth? Een speciale olijvenprikker waardoor je handen niet vies worden of bestek dat tegelijkertijd een zout- en peperstelletje is? De expo is tot en met 3 maart 2013 te bezichtigen.

MiBa, Carrer de la Ciutat 7, Metro: Jaume I

Lees ook:Wedstrijd voor kleine uitvinders
Lees ook:Top 9 uitvindingen door kinderen in Barcelona
Lees ook:Een museum in z’n meest creatieve vorm…
Lees ook:In Barcelona’s ideeënmuseum betaal je nu per minuut
Lees ook:Expo: uitvindingen in Caixaforum

Eén reactie op “30 uitvindingen door kinderen

  1. Anila

    Who ISN”T a child at heart haha? Thanks for drawing my attention to this awesome locale!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.