Nieuwe modernistische must-see: Hospital Sant Pau

Vlak bij Gaudí’s Sagrada Família ligt het Hospital de Santa Creu i Sant Pau, het grootste modernistische complex ter wereld. Ooit was dit een ziekenhuis, gebouwd door modernist Lluís Domènech i Montaner, een tijdgenoot van Gaudí. De afgelopen vier jaar werd er in en rond het complex gewerkt aan een grootschalige renovatie en vorige maand ging het oude ziekenhuis open voor het publiek. Het resultaat is verbluffend en Barcelona heeft er een modernistische must-visit bij gekregen. Je kunt ervoor kiezen om het complex op eigen gelegenheid (8 euro) te bezoeken, met toegang tot de prachtige binnenplaats, een van de vele ziekenzalen, de kerk en het gebouwtje dat als expositieruimte is ingericht, maar je kunt ook een tour onder begeleiding van een gids (16 euro) doen en daarmee heb je ook toegang tot het administratieve gebouw dat absoluut de moeite waard is.

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, C/Sant Antoni Maria Claret 167, Eixample, metro: Hospital Sant Pau.

Lees ook:Hospital Sant Pau weer open voor publiek
Lees ook:Rondleidingen in Barcelona’s grootste modernistische complex
Lees ook:Casa Àsia verhuist naar ander modernistisch pand
Lees ook:Modernistisch Hospital Sant Pau opent eind dit jaar
Lees ook:Bijkomen in een Barcelonese binnentuin

Eén reactie op “Nieuwe modernistische must-see: Hospital Sant Pau

  1. Coen

    Inderdaad de moeite waard. Vooral het hoofdgebouw is schitterend, dus ik zou zeker voor de rondleiding gaan. Deze bovenstaande impressie doet de echte binnenplaats overigens geen eer aan. De eerste zondag van de maand lijkt de entree gratis te zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.