Frank O. Gehry’s bruid

Zo nu en dan wordt een architectonisch project aan het publiek gepresenteerd, meestal met schaalmodellen en lachende politici naast de betrokken architect, om vervolgens in een lade te verdwijnen en niemand weet precies wanneer het daar weer uit zal worden gehaald. Dit is het geval van de wolkenkrabber van architect Frank Owen Gehry. In 2004 werd dit gebouw gepresenteerd door de toenmalige burgemeester van Barcelona, Joan Clos, die net als Bilbao ook een Gehry wilde. Gehry’s wolkenkrabber met een hoogte van 148 meter telt 34 verdiepingen en werd omschreven als een bruid met een lange sluier van zonnepanelen. In 2016 zal het kantoorgebouw, met een prijskaartje van 250 miljoen euro, dan eindelijk moeten verrijzen, vlakbij het nieuwe hogesnelheidsstation La Sagrera.

Lees ook:De eerste wolkenkrabber van Barcelona
Lees ook:Nieuwste wolkenkrabber van Barcelona
Lees ook:Gaudí’s wolkenkrabber
Lees ook:Nieuw icoon voor Barcelona
Lees ook:Fotohoppen: Diagonal Zero Zero

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.