Moritz is out, Alhambra is in

“Una cerveza, por favor?” is meestal één van de eerste zinnetjes Spaans, maar een biertje bestellen in Barcelona kan hipper. Drie jaar geleden schreef ik nog dat je naar een Moritz moest vragen en de desbetreffende ober je een goedkeurende blik zou geven. Anno 2011 bestel je in de Catalaanse hoofdstad een Alhambra. De geschiedenis van dit traditionele biermerk gaat terug naar het jaar 1925, toen Carlos Bouvard z´n eigen bier in Granada begon te brouwen. De jaren ’90 waren moeilijke tijden voor de Andalusische underdog onder de bieren, maar de jaren ’10 zien er glansrijk uit.

Lees ook:Geen feestje zonder Moritz
Lees ook:Barcelona’s bier-o-theek
Lees ook:Ergens tussen multicultureel en kitsch
Lees ook:Seminar Alex Spanje bij Fábrica Moritz
Lees ook:Barcelona’s eigen Feria de Abril

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.