Adéu dierenkraampjes op de Ramblas

Straatartiesten, schilders, kioskhouders, Pakistaanse bierverkopers, prostituees: je komt ze allemaal tegen als de beroemdste straat ter wereld afstruint. Maar één ding stuit voorbijgangers dikwijls tegen de borst: de dierenzaken langs de promenade. Kinderen mogen het dan fantastisch vinden en kijken hun ogen uit bij de vogeltjes en konijnen, veel mensen vinden het (vanwege ruimtegebrek) vooral heel zielig en spreken zelfs van dierenmishandeling. Dat vindt het stadsbestuur ook, want de dierenstands blijken in strijd met de dierenwetgeving en moeten verdwijnen. Slechts één mag er blijven, uit nostalgische overwegingen.

Lees ook:Welkom in Barcelona: Tot en català
Lees ook:Gaan straks alle seksclubs dicht?
Lees ook:Hoe dood je 65.000 duiven?
Lees ook:Barcelona Vintage Tour: Gallery
Lees ook:Caribisch feestje om de crisis te overleven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.