Komt de elektrische fiets ook naar Barcelona?

Het leenfietsensysteem Bicing in Barcelona werd in 2007 geïntroduceerd en het contract met de exploitant loopt over drie jaar af. Mogelijk zal Barcelona van de gelegenheid gebruikmaken om af te stappen van de gewone fiets en in plaats daarvan een systeem met elektrische fietsen te introduceren. Het idee past perfect in de lijn van de plannen van burgemeester Xavier Trias die van Barcelona de ‘smartest’ van alle ‘smart cities’ wil maken. Bovendien beschikt de Baskische badplaats San Sebastián ook reeds over een elektrische fietsensysteem en staat de Spaanse hoofdstad op het punt om het systeem Bicimad, dat eveneens elektrische fietsen biedt in plaats van traditionele fietsen, te inaugureren. Het avantgardistische Barcelona kan dus eigenlijk niet achterblijven. Wordt vervolgd.

Lees ook:Elektrische fiets huren in Barcelona
Lees ook:WeSmartPark in Barcelona
Lees ook:Elektrische voertuigen in Barcelona
Lees ook:Elektrische bus in Barcelona
Lees ook:Openluchtbios op het strand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.