Levensgrote, interactieve stadskaart van Barcelona

Langs de Passeig de Lluís Companys is sinds gisteren een levensgrote stadskaart van Barcelona te vinden die de stad uit 1714 (het jaar dat deCatalonië de onafhankelijkheid verloor) vergelijkt met de huidige Catalaanse hoofdstad. Vanaf 1 oktober zal het project beschikbaar zijn als app voor Android en iPhone, waardoor voorbijgangers interactief met de kaart aan de slag kunnen. In de app is onder meer informatie beschikbaar over de strijd die in 1714 geleverd werd, aan de hand van de historische stadskaart. Volgend jaar is het precies 300 jaar geleden dat Catalonië definitief bij Spanje ging horen en het hele jaar vinden er activiteiten plaats om dat historische feit te herdenken.

Lees ook:Ritje met historische trein in Barcelona
Lees ook:Menselijke ketting langs Barcelona’s hoogtepunten
Lees ook:Driedimensionaal door Barcelona’s oude stadskern
Lees ook:11 september: Catalonië viert de vrijheid
Lees ook:11 September: Vrijheidsdag in Catalonië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.