Verjaardag van een wijk: Vila Olímpica

Inmiddels is de buurt niet meer weg te denken uit de Catalaanse hoofdstad en dat geldt evenzeer voor het aangrenzende strand, maar Vila Olímpica was voor 1992 een grijs gebied in Barcelona. De wijk werd opgetrokken als Olympisch Dorp ter ere van de Zomerspelen die in 1992 in de stad werden georganiseerd. Ook de nieuwe haven bestond nog niet en natuurlijk de ‘Twin Towers’, die anno 2012 nog altijd beeldbepalend zijn voor de skyline van de stad. Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de wijk is er door de bewoners een expositie samengesteld in het buurtcentrum Can Gili Nou (Carrer Taulat 3-5).

Lees ook:Vamos a la Playa: Nova Icaria
Lees ook:De wolkenkrabbers van Barcelona
Lees ook:Het eilandje van Barcelona
Lees ook:Barcelona in twee decennia
Lees ook:BCN Twin Towers krijgen zusje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.