De Catalaanse Dag van de Liefde

Rozen en boeken. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van de Diada de Sant Jordi op 23 april, niet alleen de dag dat de Catalanen de dood van hun patroonheilige Sint-Joris herdenken, maar tevens de dag die in het teken staat van de liefde. Valentijnsdag op z’n Catalaans.

Wie morgen de Ramblas afstruint, kán er niet omheen: overal waar je kijkt worden rozen verkocht en liggen boeken uitgestald. En niet alleen het centrum van Barcelona is van de ene op de andere dag in beslag genomen door boekenverkopers, maar ook de rest van de stad. In alle vroegte worden duizenden kraampjes opgebouwd, want er gaan miljoenen rozen en honderdduizenden boeken doorheen. Geen straathoek zonder rode rozen en de nieuwste bestsellers. De rozen worden gekocht door de mannen, die ze vervolgens kado en aan hun geliefden, moeders of vrouwelijke collega’s. De vrouwen op hun beurt kopen een boek voor de mannen in hun leven. Op diverse locaties in de stad vinden optredens en andere activiteiten plaats.

Lees ook:Boeken en liefde op Sant Jordi
Lees ook:Valentijnsdag op z’n Catalaans
Lees ook:Valentijnsdag op z’n Catalaans
Lees ook:Valentijnsdag op z’n Catalaans
Lees ook:Re-read: tweedehandsboeken in Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.