Top 5 Hotel Barcelona

Wat is een leuk Barcelona boetiekhotel met vier of meer sterren? Waar kun je terecht voor een onvergetelijke overnachting? Barcelona.blog.nl heeft speciaal voor jou de beste 5 designhotels van de Catalaanse hoofdstad bij elkaar gebracht. Onze Top 5 Hotel Barcelona in willekeurige volgorde. We hebben alle locaties op een Google Maps kaartje gezet, zodat je na een vermoeiende dag op het strand en in de stad je king size bed snel kunt vinden.

Murmuri ****
Murmuri betekent gemompel in het Catalaans, maar over dit boetiekhotel aan de Rambla de Catalunya, dat is ontworpen door Nelly Hoppen – beter bekend door de first class cabine van BA en het huis van de Beckhams in LA – wordt meer dan gemompeld. Drie deuren leiden je tot de receptie, bar Marfil of het restaurant, waar de Thaise chef-kok Ian Chalermkittichai zijn liefde voor Barcelona uit door een paar keer per maand in te checken en de beste ingrediënten van Thailand en de Middellandse Zee samen te voegen.
Murmuri: Rambla de Catalunya 104, metro: Diagonal

The Urban Suites ****
The Urban Suites biedt betaalbare accommodatie, ideaal voor iedereen die in Barcelona is voor zaken of met hun gezin. Hoewel het niet precies in het stadscentrum ligt, ben je met een kort metroritje bij de drukte van Las Ramblas. The Urban Suites beschikt over 20 kamers geschikt voor 2 tot 4 personen. Het Spartaans witte interieur lijkt een beetje koud, maar de lijst met services zal je al snel een thuisgevoel geven. Elk appartement beschikt over een volledig uitgeruste keuken, bad, douche, terras, flatscreen-tv met satellietzenders en gratis wi-fi.
The Urban Suites: Carrer de Sant Nicolau 1-3, metro: Tarragona

Bagués *****
Op een steenworp afstand van het operagebouw Liceu, de Boqueria markt en de kathedraal van Barcelona bevindt zich het museumhotel Bagués. Dit chique boetiekhotel, gevestigd in het 19e eeuwse gebouw El Regulardor, telt 31 kamers plus een museum met modernistische Art Nouveau sieraden van de Catalaanse artiest Lluís Masriera. Bovendien staat in iedere kamer een juweel uit de Masriera collectie tentoongesteld. Dit is dus echt een juweeltje van een hotel in Barcelona, direct aan de Ramblas.
Bagués: La Rambla 105, metro: Liceu

Hesperia Tower *****
Het in 2006 geopende Hesperia Tower beschikt over 280 luxueuze kamers, 41 suites en een presidentiële suite, die met alle gemakken zijn voorzien. Deze hoteltoren is ontworpen door de Britse architect Richard Rogers, vooral bekend door zijn ontwerp van het Centre Pompidou. Via het glazen trappenhuis bereik je de koepel op de 27e verdieping, waar je niet alleen een verbluffend uitzicht over Barcelona hebt maar ook kunt dineren bij het restaurant EVO met een Michelin-ster van wijlen chef Santi Santamaría.
Hesperia Tower: Gran Via de les Corts Catalanes 144, metro: Magòria – La Campana

Porta Fira ****
Porta Fira is gevestigd in een indrukwekkende rode toren van 110 meter hoog, ontworpen door de Japanse architect Toyo Ito. Het biedt stijlvolle kamers met uitzicht op Barcelona. Het beurscentrum Fira de Barcelona Gran Via bevindt zich direct tegenover het designhotel en zowel het stadscentrum als de luchthaven van Barcelona liggen op 10 minuten rijden met de taxi. Ideaal om te overnachten, als je een drukke dag hebt gehad op het nabijgelegen beursterrein.
Porta Fira: Plaça d’Europa 45, metro: Europa | Fira


View Top 5 Hotel Barcelona in a larger map

Bovenstaande designhotels zijn allemaal te boeken via de website van hotelinfo.

Lees ook:Intiem boetiekhotel in Barcelona
Lees ook:Nieuw: Hotel Indigo in Barcelona
Lees ook:Voel je thuis in een bijzonder hotel Barcelona
Lees ook:Mooiste wolkenkrabber ter wereld staat in Barcelona
Lees ook:Nieuw: Hotel Grums

3 reacties op “Top 5 Hotel Barcelona

  1. Ann

    Kan je me een leuke tip geven voor een comfortabele, goedgelegen, mooi ingerichte B&B in Barcelona?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.