Zaligverklaring Gaudí in cruciale fase

Volgens Mosén Lluis Bonet Armengol van de Sagrada Familia-parochie bevindt de zaligverklaring van Antoní Gaudí zich in een cruciale fase. De Spaanse architect staat sinds 2003 op de nominatie zalig verklaard te worden. Tijdens het aanstaande bezoek van paus Benedictus XVI aan Barcelona hoopt de Vereniging tot Zaligverklaring van Gaudí een goed woordje voor de “architect van God” te doen en zo het zaligverklaringproces te bespoedigen. 10 juni 2016, wanneer het precies negentig jaar geleden is dat Gaudí onder een tram kwam en overleed, is de verwachte datum van zaligverklaring. Of Gaudí daarna als heilige zal worden verklaard, is nog maar de vraag. De voorstanders zullen hard moeten bidden om een wonder. Hoewel een blinde vrouw beweert weer te kunnen zien, nadat ze tot Gaudí had gebeden.

Lees ook:Zaligverklaring Antoni Gaudí verwacht in 2015
Lees ook:Tram eist zesde dodelijke slachtoffer
Lees ook:Kijk uit: de tram heeft altijd voorrang!
Lees ook:Het ontwaken van Casa Batlló
Lees ook:Wereldtentoonstelling Barcelona vandaag zichtbaar op Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.