Wereldtentoonstelling Barcelona vandaag zichtbaar op Google

Wie vandaag gebruikmaakt van de Spaanse versie van de zoekmachine Google, ziet dat deze is opgedragen aan de Wereldexpositie van 1888 in Barcelona, precies 125 jaar geleden. Dit evenement was van groot belang voor de opkomst van het Catalaans modernisme, waarvan in de Catalaanse hoofdstad nog altijd topstukken te bewonderen zijn van architecten als Antoni Gaudí, Puig i Cadafalch en Domenech i Muntaner. Een bijzondere datum dus, en dat vond ook Google España.

Lees ook:De stad van Enric Sagnier
Lees ook:Gratis Gaudí bij de Volkskrant
Lees ook:QR-codes op grafstenen in Barcelona
Lees ook:Casa Àsia verhuist naar ander modernistisch pand
Lees ook:Casa Ametller wordt museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.