Archeologisch erfgoed in Barcelona online in kaart gebracht

Het komt regelmatig voor in Barcelona: er wordt ergens gegraven voor bouwwerkzaamheden en plots komt er uit de grond een archeologisch object tevoorschijn. Of zelfs de resten van een compleet bouwwerk. Op de nieuwe website cartaarqueológica.bcn.cat wordt het archeologische erfgoed van de stad in kaart gebracht. De website bevat alle 3.333 geregistreerde vondsten in de stad, vanaf de prehistorie tot aan de Romeinse tijd en de Burgeroorlog.

Lees ook:Van Barcino naar Barcelona
Lees ook:Barcelona’s Romeinse route
Lees ook:Expo: Voor de zondvloed
Lees ook:Bezoek archeologisch Barcelona
Lees ook:Nieuw Hotel-Monument in Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.