Barcelona & Winston Churchill

Artiest Pep Codó is de maker van een nieuw kunstwerk ter ere van de voormalige Britse premier Winston Churchill, dat sinds kort in Barcelona te bewonderen is (kruising Vía Augusto met General Mitre). Maar waarom eert de stad deze staatsman uit de 21ste eeuw eigenlijk? Dat heeft de maken met de speech die Churchill gaf in 1940, vlak na de Spaanse Burgeroorlog, waarin hij de bevolking van Barcelona moedig noemt. Eerder al werd een straat in de stad naar Churchill vernoemd. Hieronder zijn woorden.

I do not at all underrate the severity of the ordeal which lies before us; but I believe our countrymen will show themselves capable of standing up to it, like the brave men of Barcelona, and will be able to stand up to it, and carry on in spite of it, at least as well as any other people in the world. Much will depend upon this.

Foto: Wikipedia.

Lees ook:De Joaquín Costastraat
Lees ook:Gouden medaille voor Montserrat Caballé
Lees ook:Vlog: Loca People
Lees ook:Win een weekend Barcelona met ésta
Lees ook:Wees een stijlvolle toerist in Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.