Bezoekers betalen vanaf vandaag voor Park Güell

Vanaf vandaag moeten toeristen entree betalen voor Park Güell. Ter plekke bedraagt de entree 8 euro en wie z’n kaartjes online bestelt, betaalt 7 euro. De gemeente speelt al langer met het plan om entreegeld te vragen om zo de enorme toeristenstromen in het park te beperken en om de onderhoudskosten te kunnen financieren. Ook wordt er een maximum ingesteld voor het aantal bezoekers. Per uur mogen vanaf oktober 2013 nog maar 800 bezoekers per uur het park binnen. Inwoners van de stad hoeven geen entree te betalen. Bewoners van de omringende wijken kunnen op de website van de gemeente een toegangskaart aanvragen en bewoners van andere wijken in de stad moeten zich inschrijven bij de club Gaudir+Barcelona. Na inschrijving krijg je een pasje, waarmee je Park Güell gratis in mag, mits je hebt gereserveerd. Maximaal 100 mensen per uur mogen met deze pas gratis naar binnen.

Lees ook:Ticketverkoop Parc Güell begonnen
Lees ook:Toegangsprijs Parc Güell zal 8 euro bedragen
Lees ook:Betalen voor Parc Güell vanaf oktober 2013
Lees ook:47.000 handtekeningen tegen toegangsprijs Park Güell
Lees ook:Buitenlanders gaan voor Park Güell betalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.