Barcelona: van het vliegveld naar de stad

De nieuwe terminal T-1 die op het vliegveld El Prat van Barcelona werd geopend, was voor journalisten van het Spaanse dagblad El Pais een aanleiding om eens te onderzoeken wat nou eigenlijk de beste manier is om van het centrum van de stad naar de luchthaven te komen. Met 25 minuten reistijd bleek de taxi het snelst, maar dat is tevens de meest kostbare optie. Een ritje vanuit het centrum naar de nieuwe T-1 kostte de verslaggever 21,55 euro, koffers en extra toelagen gedurende de avonduren in het weekend niet meegerekend. Ook snel is de trein die je in ongeveer een half uur vanuit het centrum naar het station bij de luchthaven brengt. Je stapt uit bij terminal T-2 en vanaf daar is het nog zo’n tien minuten lopen naar T-1. De bus doet er met drie kwartier reistijd verreweg het langst over, maar zet je wel voor de deur af. De kosten? 4,25 euro. Als je toch voor die laatste optie kiest, let dan goed op of de bus je naar de oude T-2 of de nieuwe T-1 brengt.

Lees ook:Hogesnelheidstrein Barcelona – Parijs
Lees ook:Campings rondom Barcelona
Lees ook:Lekkere luxe op Barcelona Airport
Lees ook:Het kortje-rokjes-probleem op vliegveld Barcelona
Lees ook:Figuranten op het vliegveld

3 reacties op “Barcelona: van het vliegveld naar de stad

 1. Gert

  Vorige week de bus van de oude terminal naar halte Urgell genomen en bus deed er toch een pak minder over dan drie kwartier, denk eerder iets van 20 minuten.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Gert

  Aan placa catalunya staat een werknemer van Aerobus om je aan te duiden op welke bus je moet stappen. Goede service! Bus deed er ook minder dan al half uur over. Op de nieuwe Terminal was het wel nog heel rustig.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Barcelona fan

  Misschien goed om te weten als je van plan bent ook veel musea e.d. te bezoeken dan is het gunstig om een Barcelona attractie pas te kopen – heb je meteen ook korting op de airport shuttle!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.