Maak kennis met La Rumba Catalana

De ‘rumba catalana’ is een muziekgenre dat zich sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw ontwikkeld heeft binnen de zigeunergemeenschappen in Barcelona en omstreken. Met name de wijken Gràcia, El Raval en Hostafrancs hebben hierbij een rol gespeeld. In hartje Barcelona opende deze maand een tent zijn deuren waar je als toerist kennis kunt maken met het genre, La Rumbeta. Een hapje, een drankje en muziek, daar draait het om. Iedere avond worden er twee voorstellingen gegeven. Er zijn drie verschillende bands, alledrie afkomstig uit de Catalaanse hoofdstad, die de optredens verzorgen. De hapjes die bij de entreeprijs inbegrepen zijn, zijn typisch Catalaans. De prijs om een concert bij te wonen bedraagt 42 euro en je kunt online reserveren.

Lees ook:BAR-celona: Guru
Lees ook:Multicultureel wijkfestival in Barcelona
Lees ook:Vintage Shopping Night
Lees ook:Komkommertijd in Barcelona
Lees ook:Argentijnse bands in Sidecar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.