Lik je vingers af in Barcelona

Het eten in Barcelona is redelijk goedkoop, mits je wegblijft uit de hoofdstraten en toeristengebieden. De maaltijden zijn redelijk vors, maar smakelijk.

Tapas
Tapas staan hier op de menukaart en is een fijne manier om kennis te maken met de specerijen, groenten en vlees- of visgerechten van deze overweldigende stad. Je hebt hier tapas bars, welke klein zijn opgezet, maar je smaakpapillen groots verwennen. De locals maken er ook een hobby van om in de avond van bar naar bar te gaan, om verschillende tapas te proeven. Eén van de favorieten waar je als toerist mee start is serrano ham.

Vis
Vis is één van de belangrijkste specialiteiten. Barcelona ligt aan de Middellandse Zee, waardoor alles verser dan vers op je bord belandt. Het bekendste gerecht is paella, wat naast vis- ook als vleesvariant wordt geserveerd. In deze regio zie je witvis, zoals paling, snoek en zalmforel op de menukaart. Deze vissoorten zijn ook in Nederland populair en verkrijgbaar bij boodschappen initiatieven als HelloFresh via Vouchercloud.nl. Vis past in gebalanceerde voeding, want de visvetzuren zorgen ervoor dat je hart en bloedvaten werken zoals ze moeten.

Verder proeven
Naast tapas en vis vind je in Barcelona patatas bravas. Dit zijn gefrituurde aardappelen met een pittige saus, die wel wat weg heeft van mayonaise. Iets anders wat je het proberen waard is, is fideuà, dit heeft wel iets weg van paella, maar is gemaakt met noedels. Voor de vegetariër is er escalivada. Wat bestaat uit aubergine, peper, ui, tomaat, knoflook en olijfolie. Bij een heerlijke maaltijd hoort een lekker toetje. Bestel crema catalana, een custard van eieren met een gekarameliseerde bovenkant.

Lees ook:Beste bravas van Barcelona
Lees ook:Top 6 voor paellaliefhebbers in Barcelona
Lees ook:IJsje eten aan de Middellandse Zee
Lees ook:Waar móet ik tapas eten in Barcelona?
Lees ook:Nieuwe gastrobar in Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.