Top 5 Gin Tonics in Barcelona

Wie in Barcelona bij het bestellen van een cocktail goed voor de dag wil komen, bestelt een gin tonic, want dat is hét drankje van dit moment. Maar waar kun je precies terecht voor een overheerlijke gin tonic? Barcelona.blog.nl heeft speciaal voor jou de beste 5 gin tonic bars van de Catalaanse hoofdstad bij elkaar gebracht. Onze Top 5 Gin Tonics in Barcelona in willekeurige volgorde. We hebben alle locaties op een Google Maps kaartje gezet, zodat je na een vermoeiende dag op het strand en in de stad je alcoholische versnapering snel kunt vinden.

Bar Xix
Op een hoek op de kruising Rocafort met Tamarit, met een logo (X) dat nodig aan verandering toe is, maar met gin tonics bereid met grapefruit, limoen, aardbei, kaneel – je kunt het zo gek niet bedenken of het is er mogelijk – neem je dat al snel op de koop toe. En je kunt kiezen uit maar liefst vier verschillende soorten tonics. De marmeren bar is meer dan honderd jaar oud, de bar heeft een sfeervolle uitstraling en achterin hebben ze meer ruimte.
Bar Xix: Carrer de Rocafort 19, Metro: Rocafort

Pesca Salada
‘Gezouten Vis’ is misschien een wat vreemde naam voor een bar, maar op de plek van Pesca Salada in barrio El Raval zat ooit een traditioneel kabeljauwinkeltje. Ook het blik sardientjes dat als lamp wordt gebruikt, herinnert klanten daar nog aan. La Pesca Salada is anno 2009 omgetoverd tot een gin tonic barretje met een intieme sfeer, gezellige muziek en enkele tafeltjes.
Pesca Salada: Carrer de la Cera 32, Metro: San Antoni

Ultramarinos
De nieuwe eigenaars van Ultramarinos, gelegen vlak aan Barcelona’s Broadway, de Paral·lel, zagen de aanhoudende dorst naar gin tonic in Barcelona als een teken om deze veterane bar om te toveren in de nieuwste gin tonic hotspot van de stad. Kies eerst jouw soort gin, waarna je jouw extra ingrediënt – aardbei, limoen, drop (!) etc – toevoegt.
Ultramarinos: Carrer de Sant Pau 126, Metro: Paral·lel

Negroni
Dani Gómez maakte zijn eerste gin tonic toen hij 17 jaar oud was. Net afgestudeerd aan de horeca vakschool, kreeg hij al snel een baan aangeboden als barman bij de mythische cocktailbar Boadas in Carrer de Tallers. Hier werkte hij gedurende vijf jaar om vervolgens een eigen cocktailbar te beginnen in de Joaquín Costa-straat. Bij nummer 46 kun je sinds een aantal jaar terecht voor de een van de beste gin tonics van Barcelona in een minimalistische sfeer van rood en zwart.
Negroni: Carrer de Joaquín Costa 46, Metro: Universitat

Pepino
De meeste Spanjaarden vinden komkommer vies of simpelweg niet lekker ruiken, maar daar is met de komst van Bar Pepino (Komkommer) verandering ingekomen. De hippe barman in deze coole bar in de wijk Raval serveert namelijk gin tonic met drie plakjes komkommer. In het zaaltje achterin dit dranklokaal kun je bovendien dansen – uiteraard met een gin tonic in je hand – op pop, rock en electro muziek.
Pepino: Carrer de Nou de la Rambla 44, Metro: Drassanes


Bekijk Top 5 Gin Tonics BCN in een groter venster

Lees ook:Bar Xix: uw gin&tonic specialist
Lees ook:Gezouten vis of gin-tonic?
Lees ook:Komkommertijd in Barcelona
Lees ook:Gin-tonic: dé cocktail van dit moment
Lees ook:God save the gin in Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.