Geen feestje zonder Moritz

"Una cerveza, por favor?" is meestal één van de eerste zinnetjes Spaans, maar een biertje bestellen in Barcelona kan hipper. Vraag naar een Moritz en de desbetreffende ober zal je een goedkeurende blik geven. De geschiedenis van dit traditionele biermerk gaat terug naar het jaar 1856, toen de Fransman Louis Moritz z´n eigen bier in Barcelona begon te brouwen. In korte tijd wist hij dankzij een uitstekende kwaliteit en marketingstrategie controle te krijgen over de Catalaanse biermarkt. De oliecrisis van 1973 sloeg echter hard aan en de bierflesjes gingen kaput. Om vervolgens in 2004 weer te verschijnen dankzij de vijfde generatie van de bierbrouwersfamilie Moritz. In de tegenwoordige tijd is er geen feestje in Barcelona zonder Moritz.

Lees ook:Moritz: de winkel
Lees ook:Biermerk stuurt je in een Seat 600 door de stad
Lees ook:Hot Chocolate Tour in Barcelona
Lees ook:Vlog: Ellen van Langen behaalt goud
Lees ook:Gratis bier en 25.000 porties patatas bravas

0 reacties op “Geen feestje zonder Moritz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.