Casa Lleó i Morera opent deuren voor publiek

De drie grote modernisten Antoni Gaudí, Josep Puig i Cadafalch en Lluís Domènech i Montaner zijn langs de Passeig de Gràcia vlak bij elkaar te vinden op de nummers 43, 41 en 35. De drie panden laten goed zien hoe veelzijdig de modernistische mogelijkheden waren. Niet voor niets worden ze tezamen ook wel het Illa de la Discòrdia genoemd, het Eiland der Verdeeldheid. Casa Batlló is al jaren favoriet bij toeristen in de stad en Casa Amatller wordt momenteel gerestaureerd en zal in de toekomst weer opengaan voor publiek.

Casa Lleó i Morera bleef de afgelopen jaren dicht, maar sinds afgelopen maandag kunnen liefhebbers ook dit derde modernistische pareltje bewonderen. De rondleidingen worden georganiseerd door Cases Singulars en gaan over de eerste verdieping en de patio. De overige verdiepingen worden namelijk gewoon verhuurd. Je kunt online een rondleiding boeken. De kosten bedragen 15 euro.

Lees ook:Gratis draadloos internet in Casa Batlló
Lees ook:Zomernachten bij Casa Batlló
Lees ook:Zomeravonden bij Casa Batlló
Lees ook:Casa Àsia verhuist naar ander modernistisch pand
Lees ook:Laatste zomeravonden bij Casa Batlló

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.