Bezoek het dak van de kathedraal van de zee

Tegenwoordig is de kathedraal Santa Maria del Mar het hart van de hippe wijk El Born. Ooit was het de kathedraal voor de zeelieden, die woonden in La Ribera, dichtbij de haven en dichtbij het centrum van de stad. In de veertiende eeuw werd de kathedraal opgetrokken uit stenen van de stadsheuvel Montjuïc, in een recordtijd van maar liefst 55 jaar. Alle inwoners van de wijk hielpen mee aan de bouw. Wil je deze kathedraal op een totaal andere manier zien? Van maandag tot zondag kun je om 14.00, 15.00, 16.00 en 17.00 uur met een gids het dak op. De toegangsprijs is 5 euro, kinderen onder de 8 jaar kunnen gratis mee. Reserveer hier je kaartje.

Lees ook:Boeken: De kathedraal van de zee
Lees ook:Kathedraal van de zee gerestaureerd
Lees ook:Barcelona voor gevorderden
Lees ook:Het nieuwe nummer van Miniguide Barcelona
Lees ook:Barcelona: Eilanden in de Stad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.