Artiest Sean Scully krijgt mogelijk museum in Barcelona

De Amerikaanse artiest van Ierse afkomst Sean Scully krijgt wellicht een eigen museum in Barcelona. De kunstenaar zou hierover in gesprek zijn met de gemeente. Dagblad La Vanguardia noemt de Montjuïc als locatie voor het eventuele museum. Scully heeft al langer een sterke band met de Catalaanse hoofdstad, waar hij zowel een huis bezit als een atelier, beide in de wijk Eixample. In 2007 vond in het museum van de Fundació Joan Miró, eveneens te vinden op de Montjuïc, een grote expositie plaats met zijn werk. De werken van Scully zijn te vinden in prestigieuze musea in de hele wereld, maar hij beschikt niet over een eigen museum.

Lees ook:Gratis naar Fundació Joan Miró
Lees ook:Montjuïc de Nit
Lees ook:Montjuïc de Nit 2011
Lees ook:Fundació Joan Miró maakt zich klaar voor grootste expo ooit
Lees ook:Britse naoorlogse kunst in Fundació Joan Miró

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.