El Born Centre Cultural gaat woensdag open

De oude Mercat del Born heb ik nog nooit van binnen gezien, maar lang zal het niet meer duren want het gebouw, dat in de jaren zeventig als versmarkt zijn deuren sloot, gaat aanstaande woensdag 11 september officieel open als museum. Het zogenoemde El Born Centre Cultural (El Born CC) is gewijd aan het Barcelona van rond het jaar 1700, de wijk El Born in die tijd en het jaar 1714, toen Catalonië op 11 september de onafhankelijkheid verloor. Onder de markthal werden de archeologische resten van een deel van de oude wijk La Ribera aangetroffen en die zijn er nu te bezichtigen. Ook zullen er in de oude markthal exposities worden gehouden, culturele activiteiten plaatsvinden en als voorbijganger kun je erdoorheen wandelen.

Lees ook:Markt Born gaat op 11 september 2013 open
Lees ook:Markt Born wordt museum
Lees ook:Menselijke ketting langs Barcelona’s hoogtepunten
Lees ook:11/9 Nationale feestdag
Lees ook:Barcelona’s 11 september

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.